Home > Komentari, Politika > Milanoviću, odlazi! Gubi se, štetočino!

Milanoviću, odlazi! Gubi se, štetočino!

16. September 2013. Leave a comment Go to comments

Gubi se, štetočino!Dogodilo se. EU sankcije su pred hrvatskim vratima. Nakon mukotrpnog, beskrajnog procesa pridruživanja pod olovnim utegom haaškog suđenja vlastitom postojanju, najmlađa članica europske konfederacije, jedva jučer pristupila, bit će kažnjena, a zbog čega? Zbog nevjerojatnog, jedva opisivo iracionalnog, sumanutog, luđačkog inzistiranja na zaštiti jednog bivšeg udbaša, egzekutora jugoslavenskog komunističkog političkog gestapoa, osumnjičenog za teško ubojstvo u Njemačkoj prije gotovo 30 godina.

A tko to čini? Upravo oni kojima su preko 10 godina sva usta bila prepuna Europe, europskih integracija i civiliziranog poštivanja onog što je potpisano. Licemjerje? Preslaba riječ, mila majko, bolja je – shizofrenija. Bolest 😦

Kao vjerujem i većina, upravo sam odgledao suicidalni, potpuno poremećeni nastup ministra pravosuđa Orsata Miljenića u središnjem Dnevniku HTV-a. Pobogu… što reći? Pripala mi je muka. Ti su ljudi očito izgubili svaki dodir sa stvarnošću, žive u nekom svom svijetu. Evo, možda ovo:

“Mi ne možemo da budemo blokirani. Možda za hiljadu godina embargo može da ima neki efekat. Ali, za nekoliko godina? To je ništa!”, Slobodan Milošević, 26. prosinca 1996, RTV Srbije.

Dakle, Milanoviću, Miljeniću, ini vladajući milanovići i miljenići, čestitam. Dobrodošli u biserno društvo Slobodana Miloševića, Vojislava Šešelja i ostalih “ješćemo travu” balkanskih patoloških egzemplara, primitivaca, redikula i političkih samoubojica. Znate što, jebe se meni živo što vi politički giljotinirate i terminirate sami sebe, svoju vlast i svoju političku opciju – ali nikako i nipošto nemate pravo to činiti cijelom narodu i državi. Nemate pravo činiti štetu Hrvatskoj.

Mislim da svi znaju da ne volim SDP. No sada iskreno javno molim i pozivam sve relevantne članove te stranke u kojima ima razuma, savjesti i domoljublja: uklonite ga! Maknite Milanovića s položaja, izbacite ga iz stranke. Ovo nema nikakve sveze s bilo kakvim i bilo čijim političkim uvjerenjem, ovo je čisto ludilo, pobogu, prokockao nam je međunarodnu državnu vjerodostojnost i napravio račun od 80.000.000,00 eura. Pokažite mu vrata, dajte mu šut-kartu dok nam svima skupa nije učinio neku još goru i još veću štetu.

Milanoviću, odlazi! Gubi se, štetočino! 😦

[Rasprava]

Dodatak: Kim il Anović namjerava prevariti Europu (25. 09. 2013.)

Moja štovana i ostala gospodo, uzdravlje – živite u balkanskoj inačici Sjeverne Koreje, gdje se informacije ne samo kontroliraju, nego i izravno proizvode i oblikuju prema volji i u korist vladajućeg režima. Čudite se?

“Hrvatski mediji” cijeli dan uglas tvrde da je Milanovićeva vlada “postigla kompromis” s Europskim povjerenstvom oko štetočinskog “Lex Perković”, da je “problem riješen”, da “sankcija neće biti” i slično. Pri tome bez imalo oklijevanja, očito namjerno i sračunato iskrivljuju ili čak posve zanemaruju što je gđa. Reding na toj konferenciji stvarno rekla: da Europsko povjerenstvo očekuje brzo i beuzuvjetno usklađivanje “Lex Perković” s Europskim uhidbenim nalogom kako je to bilo ugovoreno u postupku hrvatskog pridruživanja, da će pratiti izmjene “Lex Perković” i uvjeriti se je li on odista valjano usklađen, kako je izvorno bio prije Milanovićevog muljanja, te da će Europsko povjerenstvo tek tada odlučiti što će učiniti, odnosno, hoće li prekinuti postupak uvođenja sankcija Hrvatskoj, ili neće.

Tako stoje stvari. A što se servira vama? Evo npr. “desni” Večernjak:

“…Slučaj takozvanog Lex Perković riješen je još prošle srijede u izravnom dogovoru između predsjednika Europske komisije Josea Manuela Barrosa i hrvatskog premijera Zorana Milanovića. Njih dvojica su došli do kompromisnog rješenja po kojem je Milanović ustuknuo utoliko što je vremensko ograničenje primjene Europskog uhidbenog naloga pomaknuo sa 15. srpnja na 1. siječnja 2014. godine. Zauzvrat je, kaže visoki izvor iz Vlade, dobio izričitu podršku oko provedbe Ustavnog zakona o nacionalnim manjinama i uvođenju ćiriličnih ploča u Vukovaru…”

“Lijevi” Jutarnji, naravno, ide još i dalje s fantaziranjem i konfabulacijama:

“Reding naglasila važnost ćirilice u Vukovaru i promjene hrvatskog Ustava”

Naravno, gđa. Reding nije rekla baš ništa takvoga, radi se o već redovitoj, standardnoj agitprop kombinaciji interpretacije i besramne izmišljotine. No, još je važnije ono što slijedi:

“Vlada će već sutra utvrditi zakonske izmjene kojima će se omogućiti puna primjena europskog uhidbenog naloga (EUN) od 1. siječnja 2014., no u Banskim dvorima ističu kako je za izručenje optuženih za teška ubojstva, pa i Josipa Perkovića, moguće samo ako se Ustavom ukine zastara za tu vrstu kaznenih djela. Naime, u Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s članicama EU ostaje odredba po kojoj sud mora odbiti zahtjev za izručenjem za kaznena djela za koje je u Hrvatskoj nastupila zastara. Visoki izvor u Vladi tvrdi da je taj članak potpuno u skladu s europskom pravnom stečevinom i da nije bio predmet spora s Europskom komisijom…”

Dakle, naš voljeni vožd Kim il Anović, od milja zvan i Zoran Marija Antoaneta, misli promijeniti “Lex Perković” tako da ga – ne promijeni.

I valjda se nada da Europsko povjerenstvo to neće primijetiti. Stavio bih smajlić, ali imam najmanje 80.000.000 razloga da mi ne bude smiješno, a bogami, ako se ovo stvarno dogodi, neće biti ni vama.

Molim, druge više nema. Taj je čovjek očito potpuno politički retardiran, skrenuo, iracionalan, pomahnitao. Jučer je u Saboru provalio onu odmah legendarnu, da “građane ne smiju zaslijepiti samo ekonomska pitanja” – ili u prijevodu, ako nemate perspektive ni budućnosti, ako nemate posla ni kruha, a vi lijepo jedite Zokijeve kolače: zdravstveni odgoj, ćirilicu u Vukovaru i “Lex Perković”. ‘Ko jebe ekonomiju, živjela ideologija! Na isti sumanuti, deluzivni način, danas izmišlja “podršku” svojim budalaštinama i orkestrirano medijski uvjerava narod da je “riješio problem”, iako je do rješenja, nažalost, još daleko.

Što će se dogoditi ako/kada Europsko povjerenstvo uoči prijevaru i ipak nam uvede sankcije? Voljeni vožd je uvjeren da opet nema problema. Kao i danas, kao i uvijek, njegovi “hrvatski mediji” izmislit će neku svoju inačicu stvarnosti, recimo udariti u “domoljubne” žice tipa teški nacionalisti prema Europi, ali teški ulizice Srbima, i narodu opet “objasniti” da su za sve krivi Tuđman, crkva i europski klerofašisti.

Dokle ide, ide. Poslije mene propast, zar ne, Zoki?

[Rasprava]

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: