Home > Politika, Vijesti > Mladićevi transkripti

Mladićevi transkripti

Poslije svega 16 godina skrivanja i štićenja, naša nekadašnja istočna braća Srbi konačno su odlučili da im kijevski, škabrnjski, sarajevski i srebrenički krvnik đeneral Ratko Mladić više šteti negoli koristi. Uhitili ga i sad se time hvale na sva usta.

Misle, ono, star je i ishlapio, zdravlje mu je totalno u klincu, uz malo sreće brzo će odapeti, a ako ne, a jebiga, u nekom najgorem slučaju, mogu mu malo pripomoći u Haagu, k’o što su bivšeg vožda Slobu humano nagovorili da zaboravi popit’ lijekove.

Ali nešto je drugo još zanimljivije: “Mladićevi transkripti”. Odlomci Mladićevih razgovora s podređnim oficirima iz vremena opsade, klanja i razaranja Sarajeva.

Pa onda, malo podsjećanje na Mladićeva divljanja po Hrvatskoj: Kijevo, Škabrnja, Šibenik, Zadar…

Prava “milina” za čitati i gledati. Kladim se da u svemu tome jednako uživaju i razni štrbci, pusići, teršelići i haaški tužitelji i suci, što su se u zadnjih 10 godina živi potrgali od muke da od one dvije i pol Tuđmanove bezazlene rečenice s Brijuna izmisle i načine “zločinački poduhvat”.

Ovdje vidite, gospodo, kako to stvarno izgleda.

Ne trebaju vam ni natezanja, ni sumanute interpretacije.

Na suđenju nećete morati povećalom brojiti “prekomjerne granate na civilne ciljeve” – bit će ih sigurno više od Gotovininih “zločinačkih” 65 na četiri grada, koje niti su koga ubile, niti su bilo što civilno srušile. Nećete morati svijećom tražiti ratne zločine nad civilima – bit će ih sigurno više od Gotovininih “neželjenih, ali predvidivih” 44.  Nećete imati nikakvih problema ni s “neizravnom namjerom za zajednički zločinački poduhvat” i inom farsičnom pravnom ekvibrilistikom.

A poslije si komotno dovedite nekog iz JNA, recimo Veljka Kadijevića, da “kredibilno” svjedoči kako siroti čič’ Ratko nije pojma imao što se radi po Hrvatskoj i Bosni, i smanjite mu kaznu. Kad ste mogli Šljivančaninu…

  1. 31. December 2013. at 12:51
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: